neljapäev, 29. oktoober 2009

Nigella banaanikeeks

Ammu, ammu plaanisin selle keeksi tegemist. Rosinate, pähklite ja banaanide osas on mul tavaelus niikuinii nõrkus, miks mitte neid siis üheskoos kuskil kasutada. Ja tulemuses ei pidanud pettuma. Samas oli keeks muidugi üsna rammus ja magus nagu ühele endast lugu pidavale ameerika küpsetisele kohane. Kuna retseptis kasutatakse sulavõid, siis mina asendasin osa sellest pisut väiksema koguse õliga.

100 g rosinaid
75 ml rummi
175g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
125 g võid
150 g suhkrut
2 suurt muna
3-4 väga küpset banaani (kooritult umbes 300 g)
60 g hakitud kreekapähkleid
1 tl vaniljeekstrakti


Pane rosinad koos rummiga väiksesse potti ja kuumuta pliidil keemseni.Võta pott tulelt ja lase vähemalt tund aega seista. Seejärel kurna allesjäänud vedelik.
Sega kuivained. Sulatatud või ja suhkur sega omavahel. Lisa ühekaupa munad ja jätka segamist. Lisa kahviga purustatud banaanid, pähklid, rosinad ja vaniljeekstrakt. Kalla hulka kuivained ja sega kõik ühtlaseks. Vala tainas võiga määritud keeksivormi (või silikoonvormi) ja küpseta eelkuumuatutud ahju keskosas 170 kraadi juures 60-75 min, kuni keeksisse torgatud tikk jääb puhtaks.
Jahuta pisut enne serveerimist.

PRINDI RETSEPT

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

See on hea keeks,kuid mina teen seda ilma rosinateta, sest niigi magus. Nigella retseptides vähendan suhkrukogust tavaliselt poole võrra.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails