kolmapäev, 5. november 2008

Õuna–toscakook

Tegin esmakordselt elus sellist õunakooki. Sellest kogusest sain ühe suure koogi ja paar muffinivormis küpsetatud koogikest. Päris mõnus küpsetis tuli. Kuna hetkel päris mandlilaaste polnud, aga mandleid seevastu küll ja küll, siis üritasin oma köögikombaini viilutajaga midagi sarnast tekitada. Välimus võibolla natuke kannatas, aga maitse oli ikka hea.

Põhi:
2 muna
100 g suhkrut
50 g võid
50 g piima
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
500 g hapukaid õunu
1 tl kaneeli

Kate:
75 g võid
1 dl suhkrut
2 sl jahu
100 g mandlilaaste

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa sulatatud või, piim ning jahu–küpsetuspulbri segu. Sega ühtlaseks. Laota taigen määritud koogivormi põhjale. Koori ja viiluta õunad, sega kaneeliga ning vala taignale. Küpseta ahjus temperatuuril 220˚ C 20 min. Tosca–katte jaoks sulata potis või, lisa suhkur, jahu ja mandlilaastud. Kuumuta segades mõni minut. Vala segu koogile ja küpseta veel 10–15 min, kuni kook on pealt kuldpruun.

2 kommentaari:

kardemon ütles ...

tosca kook õuntega on minu lemmik õunakook :)
kust Sa said aga sellised toredad muffinivormid???

Elina ütles ...

Mees Taanist tõi! Väga lahedad on jah. Minu jaoks positiivne on veel see, et need on üksikud vormid ja tehtud silikoonist.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails