neljapäev, 6. november 2008

Porgandi - šokolaaditort

Põhja jaoks:
1 dl rosinaid
2-3 sl rummi
3 muna
1,25 dl suhkrut
4 dl jahu
1 dl hakitud mandleid
1 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
noaotsaga soola
150 g 70% apelsinimaitselist šokolaadi
1 dl õli
7,5 dl peenelt riivitud porgandeid

niisutamiseks 1 dl apelsinimahla

Pane mõned tunnid varem rosinad rummi sisse ligunema. Kalla õli potti ja lisa tükeldatud šokolaad, sulata madalal kuumusel. Lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga, sega hulka sulašokolaad. Jahu sega sooda, kakao, küpsetuspulbri ja soolaga. Lisa munavahule porgandid, mandlid, rosinad ja kuivained, sega ühtlaseks ja kalla võiga määritud koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures umbes 60 min.
Jahtunud kook lõika kaheks kihiks ja niisuta mõlemaid pooli apesinimahlaga, lase mahlal sisse imbuda.

Täidise ja glasuuri jaoks:
1 dl apelsinimahla
riivitud apelsini koort
3 sl suhkrut
3 sl kakaod
2 sl võid
100 g tumedat šokolaadi

Pane kõik potti ja kuumuta vaiksel tulel, kuni šokolaad on sulanud. Lase Jahtuda ja määri koogi vahele ja peale.

Kaunistamiseks on rosinad piimašokolaadis ja piimašokolaadist pallid.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

väga isuäratav!

Eva P. ütles ...

Nõus, tõesti isuäratav!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails