laupäev, 29. november 2008

Maksapasteet

75 g pekisemat suitsutatud sealiha
500 g seamaksa
umbes 1,75 dl vett
2 sibulat
1 porgand
2 küüslauguküünt
1-2 tl muscovada suhkrut
1 sl Teriyaki kastet
2 loorberilehte
1 sl brändit
100 g võid
soola
musta pipart

Seamaksa võid enne mõned tunnid vees või piimas leotada, siis ta pole nii mõru, eemalda kelmed. Tükelda pekine suitsuliha ja pane potti, lisa tükeldatud sibul ja porgand ja pruunista pisut, lisa küüslauk ja maksaribad. Prae aeg ajalt segades umbes 10 min. Lisa teriyaki kaste, suhkur ja brändi. Seejärel kalla peale keev vesi, lisa loorber ja lase kaane all vaikselt haududa umbes 30-40 min, maitsesta soola ja pipraga.Võta pott tulelt, lisa või. Jahuta, võta välja loorber ja lase kõik läbi hakklihamasina. Tõsta pasteet külma. Ongi valmis.


vaata veel

Related Posts with Thumbnails