neljapäev, 6. november 2008

Lasanje kanahakklihaga

Lasanjeplaate

200 g kanahakkliha
2 sibulat
praadimiseks pisut õli
1 porgand
1 punane paprika
1 õun
2 sl Teriyaki kastet
Santa-Maria kana ja liha maitseainet.

Juustukaste:
1 l piima
0,75 d jahu
200 g juustu
muskaati
musta pipart
soola
Peale riivitud juustu

Kalla pannile törts õli ja prae hakkliha kergelt läbi. Lisa hakitud sibul, paprikakuubikud ja riivitud porgand. Vähenda kuumust ja prae köögiviljad poolpehmeks, lisa teriyaki kaste, vajadusel pisut vett ning riivitud õun ning prae veel pisut. Maitsesta. Siis võta pann tulelt.

Juustukastme jaoks sega jahu umbes 2 dl külma piimaga. Ülejäänud piim lase potis keema tõusta, nirista pidevalt segades hulka jahusegu. Keeda vaiksel tulel kogu aeg segades paar minutit. Tõsta pott tulelt ja lisa riivitud juust. Jahvata sisse muskaati (sellega mitte üle pingutada) ja musta pipart. Kui juust on sulanud, lisa vajadusel veel soola.

Võta lasanjevorm ja tõsta põhjale kõigepealt juustukastet, seejärel lao peale lasanjeplaadid, siis tõsta hakkliha-köögivijasegu ja peale taas pisut juustukastet. Lao nii mitu kihti. Kõige peale jääb juustukaste. Kui meeldib, võid veel juustu peale riivida. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 40 min. Lase enne serveerimist seista umbes 15 min.

3 kommentaari:

Reine ütles ...

Kusjuures,kui siin Itaallased kuivi lasagne plaate kasutavad, siis nad alati keedavad nad soolases vees läbi paar kolm minutit ja siis panevad seisma puhtale rätikule. Seega- vähem küpsetamisaega ;)

Kas ka Eestis on juba värsket pastat?(värskeid makaronitooteid?)

irmasista ütles ...

naljakas, just täna mötlesin lasanjet teha ja siis nägin sinu oma:) mina keedan ka lehed enne kergelt ära, sest muidu vöib ta mul seal ahjus pea kaks tundi olla, kahjuks pole öhtul aega nii pikalt oodata.

Reine ütles ...

ohh, mul tuli meelde (tänu teisele kommentaari postitajale), et kui pastast vaheldust teha, siis võib ka
pasta pasticciatat teha.
Pasta pasticciata on sama, mis lasagne- AGA- lasagneplaatide asemel pannakse teisi makaroni tooteid, nagu penne, fusilli jne jne. Näiteks: lasagneplaadi asemel paned kihi makaronisarvekesi :) ja nii 2-3 korda (sõltuvalt siis küpsetusvormi kõrgusest)
Mulle meeldib pasta pasticciata isegi rohkem kui lasagne, kuigi---maitse on sama :D

vaata veel

Related Posts with Thumbnails