Meie selle aasta kirssidega juhtus midagi kummalist. Igatahes ei valminud neist vähemalt pooled ja hoopis kuivasid imelikult puu otsas ära. Ülejäänud pooltel polnud häda midagi ja nendest viimastest siis sai sellist kooki tehtud.Tainas:
- 1 dl jahu
- 1 dl kookoshelbeid
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 0,5 dl 10% kohvikoort
- 100 g magedat võid
- 250 g kivideta kirsse
- 0,5 dl jahu
- 0,5 dl kookoshelbeid
- 2 sl suhkrut
- 25 g võid
Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur ja kookoshelbed omavahel. Või sulata ja jahuta, klopi hulka toasoe muna ja koor. Lisa vedelik kuivainete hulka ja sega tainas ühtlaseks. Määri 20 cm diameetriga koogivorm võiga ja vala tainas vormi. Laota peale kirsid. Purukatte jaoks mudi kõik ained näppude vahel sõmeraks ja puista ühtlaselt koogile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 40 min.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar