teisipäev, 4. august 2009

Kartulisalat suitsukala ja ubadega

Sojaoad, mida mina kasutasin, võiks ilmselt asendada mõnda teist sorti ubadega, või konservubadega, või kuidas selle aja ja viitsimisega parasjagu lood on... Mina sõin seda salatit sellisel kujul, et kartul ja oad olid veel soojad. Aga nagu hiljem selgus polnud ka salati jahtunud teisikul häda midagi.

  • 100 g kuivatatud sojaube
  • 8 vutimuna
  • 600 g väikseid koorega kartuleid
  • lehtsalatit
  • 1 väike värske kurk
  • 1 hapukurk
  • 1 tomat
  • 250 g suitsukala (turska)

Kaste:

  • 1 dl külmpressi oliiviõli
  • 3 sl veiniäädikat
  • 1 tl teralist sinepit
  • 2 t vedelat mett
  • 1 väiksem sibul
  • soola
  • 1 dl hakitud murulauku


Leota ube üleöö. Kalla peale puhas vesi ja keeda pehmeks. Keeda vutimune paar minutit. Jahuta koori ja lõika pooleks. Keeda kartulid pehmeks ja lõika vajadusel pooleks või neljaks. Kurgid ja tomat tükelda meelepärasteks tükkideks. Kastme jaoks haki sibul hästi peeneks ja sega kõik kastme komponendid omavahel. Aseta taldrikule väiksemateks tükkideks rebitud salatit, sellele kartuleid, ube, kurgi-tomatitükid, vutimunad ja suitsukalatükid. Tõsta peale kastet.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails