neljapäev, 23. juuli 2009

Mustika-rukkikeeks


Seda kooki olen ka ainult rukkijahuga teinud ja siis meeldis see mulle ka, võibolla et isegi natuke rohkem. Nii et nisujahu võib selles koogis kohe julgelt rukkijahuga asendada. Ja sööma peaks seda kooki jahtunult.

  • 2 muna
  • 1, 5 dl suhkrut
  • 100 g võid
  • 250 g mustikaid
  • 1,5 dl rukkijahu
  • 1 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 sl hapukoort

Sulata ja jahuta või. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa hapukoor. Kuivained sega omavahel. Lisa mustikad kuivainete hulka. Lisa munavahule mustikatega jahusegu ja nirista tainast vaikselt segades hulka sulavõi. Kalla võiga määritud piklikusse keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 45 min. Jahuta.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails