
Mina olen natuke laisem inimene kui Marit ja jaotasin taina kaheks alles lõpus, enne kakao ja pähklite lisamist. Samuti polnud mul kodus pistaatsiapähkleid, mille ma asendasin mandlitega.
270 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
150 g pehmet võid
250 g suhkrut
4 toasooja muna
250 ml toasooja maitsestamata jogurtit
1.5 tl vaniljeekstrakti
2 spl kakaopulbrit
150 g hakitud tumedat šokolaadi
100 g hakitud mandleid (pistaatsiopähkleid)
Vahusta või suhkruga heledakas vahuks. Jätka vahustamist ja lisa ükshaaval munad. Iga muna lisamise järel peab segu ilus ühtlane jääma. Lisa jogurt, vaniljeesktrakt ja sega veel pisut. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda. Sõelu see munavahu hulka, sega ühtlaseks. Nüüd jaga tainas kaheks ja lisa ühele osale hakitud mandlid ja teisele osale sõelu sisse kakaopulber.
Määri koogivorm (mul oli lahtikäiv rõngasvorm) võiga, puista üle riivsaia või jahuga ja kalla vormi kakaotainas, puista peale šokolaaditükid ja tõsta peale hele tainas. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45-50 min.
