teisipäev, 27. mai 2008

Beseekattega rabarberikook

Veel üks rababerikook. Õhuline ja suussulav.

põhi:
100 g võid
2 spl suhkrut
2 munakollast
1 dl nisujahu
1 dl speltajahu
pisut soola
1 spl maisitärklist

täidis: 400-500 g rabarberit
4 sl suhkrut
(kaneeli)

kate:
2 munavalget
3 spl peent terasuhkrut
1 sl rabarberimahla

Täidise jaoks koori ja tükelda rabarber ning pane koos 2 sl suhkruga umbes tunniks seisma, et mahla eralduks. Nõruta, tõsta potti, lisa ülejäänud suhkur ja kuumuta kuni rabarber on pehme. Jahuta.
Põhja jaoks haki jahu ja või, lisa munakollased, suhkur ja tärklis. Pane pooleks tunniks külma. Seejärel rulli laiali, tõsta vormi ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 200°C juures umbes 10 min. Tõsta peale rabarberid.
Katte jaoks vahusta munavalged, lisa vahustamise lõpus suhkur ning rabarberimahl ja vahusta tugevaks vahuks. Määri besee rabarberikihile. Küpseta 140°C juures , kuni besee on pealt kuldne.

2 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Ma ütlen ausalt, et olen seda pilti ja retsepti täna juba vähemalt viis korda vaatamas käinud, sest see on nii isuäratav! Olen ka ise pikalt mõelnud, et võiks proovida seda n-ö küpsetatud sefiiri varianti koogi peale teha.

Eestinaine ütles ...

Kangesti maitsev kook tuli, hapu ja magusa vahekord täpselt paigas ja puha!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails