reede, 9. mai 2008

Singi-riisi pirukad


täidis:
2 dl singikuubikuid
2 muna
1 dl keedetud tumedat riisi
2 väikest sibulat
1 sl võid

taigen:
250 ml piima
25 g pärmi
1 tl suhkrut
soola
6,5 dl jahu
1 sl oliivõli
määrimiseks muna

Keeda riis soolaga maitsestatud vees. Haki sibulad, prae võis klaasjaks.
Keeda ja haki munad. Sega kõik täidise osad omavahel.
Vedelda pärm ühes tl suhkrus, kalla juurde soe piim ja sool. Kalla juurde jahu ja õli ning sõtku kuni tainas elastseks muutub ja kausi küljest lahti lööma hakkab.Vormi pall ja lase kahekordseks kerkida.Rulli tainas lahti ja vormi väiksed pirukad. Servad suru kahvliga kokku.
Lase umbes 15 min soojas kohas kerkida, määri munaga ja küpseta 200 kraadi juures 15 min.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

ätiäh elina. keetsime ja hakkisime munad, pärast oli hea määrida=))
maitses heasti

vaata veel

Related Posts with Thumbnails