reede, 23. mai 2008

Peedikook

Esimesed peedikoogi tegemise plaanid olid juba aastaid tagasi, aga tegudeni jõudsin alles praegu. Pole midagi öelda - porgand pole kindlasti ainuke juurvili , mis kooki hästi passib.
Ja mustsõstrad kõlbasid sinna kõrvale nagu valatult.

4 muna
1 dl suhkrut
1 dl muscovada suhkrut (fariinsuhkrut)
300 g keedetud ja püreestatud peeti
2 dl nisujahu
2 dl täisteranisujahu
3 sl kakaopulbrit
3 tl küpsetuspulbrit
pisut soola
0,75 dl pähkliõli
0,5 dl tükeldatud metsapähkleid
2 sl rummi
Peale puistamiseks tuhksuhkrut
Koogi kõrvale: mustsõstraid, suhkrut

Vahusta munad suhkruga. Peedipüree sega õliga, lisa rumm. Kuivained sega omavahel. Sega ettevaatilikult munavahusse jahusegu ja peedipüree. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 160 kraadises ahjus, pöördõhu režiimiga umbes 50-60 min.
Mustsõstrad purusta kahvliga ja lisa maitse järgi suhkrut, paku koogi kõrvale.

1 kommentaar:

Evelin ütles ...

kui hästi kõlab! just see metspähklite ja rummi lisamine ning eriti need mustsõstrad kõrval.

mind ootab ka juba rohkem kui aasta üks peedi browniede retsept. uskumatu, et uudishimu veel võitu pole saanud:)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails