reede, 16. mai 2008

Maapähklivõisupp


Maapähklivõi tegemise võtsingi sellepärast ette, et tahtsin seda suppi proovida. Umbes selline retsept oli nami-namis (ubade asemel oli riis ja köögiviljadest oli esindatud veel paprika) . Väga mõnus eksootiline ja tummine supp sai.

1 dl kuivatatud sojaube
1 suur sibul
1 tl tšilliga maitsestatud oliivõli (või õli + tšillipulbrit/helbeid)
3 küüslauguküünt
400 g purustatud tomateid
600 ml puljongit
2 tl muscovada suhkrut
0,75 dl maapähklivõid
1-2 sl teravat tomatikastet

Leota sojaube üleöö ja keeda pehmeks, kurna. Haki sibul ja küüslauk. Kuumutusa õli potipõhjas ja lisa sibul, prae mõni minut. Lisa hakitud küüslauk ja kalla peale purustatud tomatid ja puljong. Lisa suhkur, oad, keeda mõned minutid. Lisa hulka tomatikaste ja maapähklivõi ning sega ühtlaseks.
Maapähklivõi:
4 dl kooritud maapähkleid
1-2 sl õli
0,5 tl soola
1 tl suhkrut

Rösti pähklid ahjus helepruuniks. Kalla köögikombaini või blenderisse, lisa õli, pisut soola ja suhkrut. Mikserda, kuni segu muutub kreemjaks massiks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

mmm, mõnusalt lihtne ja meeldiv kujundus1

vaata veel

Related Posts with Thumbnails