neljapäev, 22. mai 2008

Kohaterriin

Minu elu esimene terriin ei läinudki aia taha. Sellest kogusest sain ühe suure ja 2 väikest (muffinivormis valminud) kalavormi. Meie sõime seda kartulipudruga.

500 g kohafileed
1 õun
1 suurem sibul
õli praadimiseks
150 g külmutatud spinatit
3 muna
100 ml valget veini
400 ml täispiima või kohvikoort
1 porgand
soola
peterselli
valget pipart.

Keeda porgand pehmeks. Haki sibul ja õun ning prae pannil läbi. Lase jahtuda. Sulata spinat ja pigista üleliigne vesi välja. Sega vein ja piim(koor). Pane köögikombaini kolmandik kalafileest, praetud õun ja sibul, soola, muna ja kolmandik vedelikust. töötle ühtlaseks. Laota segu võiga määritud keeksivormi põhja. Teise kihi jaoks püreeste teine kolmandiks kalast, keedetud porgand, muna ja kolmandik piimasegust. maistsesta soolaja pipraga. Kalla vormi teiseks kihiks. Viimase kihina töötle ühtlaseks spinat, kalafilee, vedelik ja muna, maitsesta soola, pipra ja peterselliga. Küpseta 175 kraadi juures juures vesivannis (pane keeksivorm suurema vormi sisse ja kalla sinna vesi) 1 h 15 min. Lase enne välja võtmist pisut jahtuda. Söö soojalt või jahtunult külma peterselli-hapukoorekastmega.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails