laupäev, 10. mai 2008

Šokolaadi-apelsinimarmelaadi tort


Selle koogi algset retsepti ja kiitvat hinnangut lugesin nami-nami.ee-st. Nagu ikka seda tihti juhtub- nii ka seekord, tegin mõned omapoolsed muudatused. Oli vaja sellist pisut tordisemat asja. Nii et, lõppkokkuvõttes tuli välja pisut teistsugune asi....Kuigi väga maitsev sellele vaatamata.

225 ml jahu
3 muna
125 ml suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
150 ml mõrudamat apelsinimarmelaadi (koos koortega)
150 g võid
100 g tumedat šokolaadi

kate;
150 g šokolaadi
75 ml 10% koort
1 sl võid
1 tl vaniljeekstrakti
2 sl suhkrut

niisutuseks;
1 dl apelsinimahla
2 tl apelsini marmelaadi

Vahusta munad suhkruga. Sulata madalal kuumusel šokolaad ja või,võta pott tulelt ja lisa marmelaad. Jahuta. Sega munavahu hulka vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud ja sõelutud jahu ning šokolaadisegu.Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 45 min.

Katte jaoks kuumuta koor,lisa suhkur,vaniljeekstrakt, šokolaad ja või. Võta pott tulelt ja sega kõik ühtlaseks. Lase täielikult jahtuda.

Torka koogisse tikuga väiksed augud sisse ja niisuta pealt mahla ja marmelaadi seguga. Lase vedelikul sisse imbuda ja kata kook glasuuriga. Mina kaunistasin koogi šokolaadipähklitega. (Aga teemakohasem oleks vist sukaad).


3 kommentaari:

Pille ütles ...

Vahva, et proovisid! Sinu tordilik versioon näeb kaunis välja.
Aga kust Sa marmelaadi said? Eestist või toodi UKst?

Elina ütles ...

Seekord mulle toodi.
Aga ega seda mõrkjat marmelaadi vist ise ka väga keeruline teha ole. Seville Orange Marmalade nimetusega andis google päris mitu asjalikku tegemisjuhendit.

Liiz17 ütles ...

Mul hakkas ka suu vett jooksma, selle tordi pildi peale ja tekkis ka kohe küsimus, kus seda marmelaadi saaks aga jah, seda ei olegi siis Eestis müüa :D

vaata veel

Related Posts with Thumbnails