pühapäev, 11. mai 2008

Peti panna cotta

Proovisin teistsugust panna cottat ka. Tahtsin teha midagi rabarberiga. Kuigi peab tunnistama, et meie peenra rabarberipuhmas on ilmselgelt selle kevadise kokkamisega üleekspluateeritud.
Vaeseke on juba üsna madal võrreldes mõni meeter eemal naabrite peenardel vohava kahe hiiglasega. Aga siin on retsept:
3 dl petti
2 dl 10% koort
60 ml tuhksuhkrut
3 tl želatiini
vaniljesuhkrut

1 väike rabarberivars
4-5 maasikat
2-3 tl moosisuhkrut

Pett ja koor sega ja lase toasoojas seista, et hiljem želatiiniga segamisel tükke ei tuleks. Sega hulka suhkur ja vaniljesuhkur. Paisuta ja sulata želatiin. Nirista želatiin kooresegu hulka.
Kalla vormidesse ja pane külmkappi. Rabarber koori ja tükelda ning pane paari tl veega potti. Kuumuta kuni rabarber hakkab pehmeks muutuma ja lisa moosisuhkur, keeda veel paar minutit.
Lase jahtuda ja lisa kahvliga purustatud maasikad.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails