neljapäev, 8. mai 2008

Ricotta-rabarberi kook

Järjekordse rabarberikoogi tahtsin ricotta või kohupiimaga teha. Rabarberit muuseas ongi hea tarbida koos mõne piimatootega. Kaerajahu sobis koogi sisse ka väga hästi. Kui seda jahu pole, saab kasutada ka kohviveskis jahvatatud kaerahelbeid.

2,5 dl kaerajahu
1,5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit.
soola
100 g võid
1 dl petti
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl suhkrut
2 sl muscovada suhkrut

250 g ricottat või kohupiima
0,75 dl suhkrut
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut
2,5 dl tükeldatud rabarberid
3 sl suhkrut rabarberitele.
0,5 dl rosinaid

Koori ja tükelda rabarberid ja jäta suhkruga mõneks ajaks seisma, et mahla välja nõrguks. Sega jahu, küpsetuspulber, vaniljesuhur ja suhkur. Näpi juurde või. Jaota purusega kaheks. Lisa ühele osale muna ja pett ning sega. Vooderda 18 cm diameetriga vormi põhi küpsetuspaberiga ja kalla tainas vormi, nõruta rabarberid ja tõsta tainale, puista peale rosinad kalla üle kohupiimaseguga ja sellele omakorda tõsta purusegu. Küpseta 200 kraadises ahjs umbes 40-45 min.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Otsisin netis rabarberikoogi retsepti ja valik jäi selle koogi peale. Õnneks! Kõik komponendid koogi valmistamiseks juhtumisi olid olemas minu majapidamises.
Kuna meest palusin paigna valmistada, enne selle kaheks jagamist muna läks sisse, kuid see asja ei rikkunud. Ja magusama sõpradele võiks rohkem suhkrut lisada. Kuidas see kook külmana, kas on veel parem või mitte, see kord ei saanud teada, kuna sai enem otsa! Mõlemad koos mehega pistsime selle sojana nahka... :) Aitäh retsepti eest.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails