teisipäev, 6. mai 2008

Rohelise tee panna cotta.

Nami-nami järjekordne kooskokkamine on jõudnud panna cottani. Mõtlesin proovida rohelise teega varianti, kuna põhiline magustoitude tarbija meie kodus armastab nii šokolaadi kui ka rohelist teed. Lõpptulemus tuli päris hea, kuigi šokolaadi maitse domineeris minu meelest natuke liiga tugevalt. Aga šokolaadisõpradele ei tohiks see halb uudis olla.

200 ml kohvikoort
300 ml täispiima
3 tl lahtist rohelist teed
2 tl vaniljeesktrakti
3 tl želatiini
50 ml tuhksuhkrut

kastme jaoks:
50 ml vett
1 sl suhkrut
0,5 sl kakaopulbrit
50 g tumedat šokolaadi

Pane želatiin umbes 4 sl piimaga paisuma. Kalla piim, koor ja teelehed paksupõhjalisse potti, lase keema ja keeda madalal kuumusel umbes 10 min. Kurna ja pigista lehtedest kogu vedelik välja. Lisa vaniljeesktrakt ja lase pisut jahtuda. Sega hulka sulatatud želatiin ja tuhksuhkur ning kalla vedelik vormidesse või klaasidesse. Pane paariks tunniks külmkappi tarretuma. Tarretis tuleb vormist kergemini välja kui vorm kuuma vette korraks kasta.

Kastme jaoks pane vesi, suhkur ning kakao potti ja kuumuta kuni suhkur on lahustunud. Võta pott tulelt, lisa šokolaaditükid.

5 kommentaari:

Pille ütles ...

Mis rohelist teed Sa proovisid? Matchat?
Ma olen teinud matcha ja šokolaadi trühvleid, sellised täiskasvanuliku maitsega olid, aga head.
Võtan peagi selle versiooni ette. Ja loodan, et näeme mõnda Sinu panna cottat veel :)

Elina ütles ...

ei ole matcha. Oli kodus mingi tseiloni roheline tee. matcha vist on intensiivsema maitsega.

Anonüümne ütles ...

Ilus panna cotta - missugust nõud kasutasid? Proovisin ise ka teha, aga jube kehva oli vormist kätte saada (kui kastsin kuuma vette, hakkas panna cotta sulama...tuli küll vormist välja, aga tulemuseks ei olnud üldse selline ilus ja sile, nagu sul või teistel nami-namikatel...)

Anonüümne ütles ...

tegelikult see panna cotta läks pisut untsu, sest ideaalis lootsin, et tuleb üleni ilus triibuline. aga nagu sulgi hakkas otsast hoopis pisut sulama, sest hoidsin liiga kaua vormi kuumas vees. aga vähemalt sai "omapärane". vormina muuseas kasutasin sidrunipressi

Anonüümne ütles ...

ma ka nami-namis vaatasin, et küll sul on lahedad vormid. või et sidruni press siis.. väga lahe!!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails