reede, 30. mai 2008

Kakao-rummi keeks

Selles keeksis võib spelta tavalise või mõne täistera jahuga asendada. Tuleb tunnistada, et rumm polnud mul just kõige autentsem, vaid Piprapoest ostetud essents, mis tuli hiljem pudelis viinas ära lahustada. Minu jaoks, kes ma päris rummi pole kunagi maitsnud, jäi see siiski piisavalt usutava maitsega.

1 dl speltajahu
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl suhkrut
0,5 dl muscovada suhkrut
0,75 dl kakaopulbrit
150 g võid
3 muna
1 dl rummi
50g hakitud šokolaadi
1 dl kuivatatud kirsse

Sulata või. Jahuta. Sega jahu, kakao, kirsid, hakitud šokolaad ja küpsetuspulber kaussi.
Vahusta munad suhkruga. Lisa munavahule vaheldumisi kuivained, rumm ja või. Sega võimalikult vähe. Kalla taigen võiga määritud vormi. Küpseta kooki 175 kraadi juures ahju alumises osas 40-50 minutit.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails