pühapäev, 25. mai 2008

Moonirullid martsipani ja brändiga.

Nami-nami foorumis on muuhulgas jutuks tulnud ka moonirullid. Seal ülistati Anno Arro üht moonirullide retsept. Kuna lehttaigen ei kuulu minu lemmikute hulka, siis selle osa jätsin retseptis sujuvalt vahele. Ka "Vana Tallinnaga" oli baarikapis probleeme, niisiis kasutasin brändit. Ühes osa rullidest ladusin tihedamalt üksteise kõrvale, nagu ülal oleval pildil näha. Sedasama moonitäidist kasutasin hiljem ka ühe teise küpsetise puhul (tegin nimelt poole koguse tainast ja pool moonitäidisest jäi üle) aga sellest juba edaspidi.... Aga kes tahab, et kõike täpselt jaguks, siis retsept on järgmine:

50 g pärmi
500 ml piima
5-6 sl suhkrut
1 tl soola
2 muna
3 sl õli
12-13 dl jahu

1,5 dl mooniseemneid
2 sl fariinsuhkrut
100 g martsipani
1 dl brändit
1-2 sl vett
3 sl võid

(peale puistamiseks pärlsuhkrut)

Vedelda pärm suhkruga ja sega käesooja piima sisse. Lisa sool. Kalla hulka jahu ja õli. Sõtku käsitsi või sega miksriga (tainakonksuga) , kuni tainas muutub sitkeks, pealt siledaks ja hakkab kausi külest lahti lööma. Vormi jahuste või õliste kätega tainast pall, raputa jahu peale ja lase soojas kohas rätiku all kahekordseks kerkida.

Tükelda martsipan , pane mooniseemnete, brändi, fariinsuhkru, vee ja võiga potti ja kuumuta, kuni segu on siirupilaadne. Lase jahtuda ja laota laialirullitud taigna peale.

Rulli tainas ristkülikuks, määri mooniseguga ja keera rulli. Lõika sakilise või terava noaga kettad ja pane küpsetuspaberi peale parajate vahedega rätiku alla 15-20 min kerkima. Kuumuta Ahi 180 kraadini. Pintselda saiad vee-muna seguga ja küpseta (umbes 12-15 min) kuni saiad on ilusad kuldsed. Sellest kogusest saab 4 plaaditäit.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

This is one of the best “rullid” ever! We have made it for 5 years. In Norway and Sweden we traditionally use cinnamon and butter and sugar in the filling .But we use butter in small lumps at the end of the mixing, in stead of oil.Your recipe with marcipan and Vana Tallinn is simply the best! :-) Jan Ketil in Oslo, Norway

vaata veel

Related Posts with Thumbnails