esmaspäev, 5. mai 2008

Pärmitaignaga rabarberikook

Lapsepõlvest on see kook rabarberikookidest ainus, mida mäletan. Ja põhjus on üsna lihtne- teistsuguseid lihtsalt meil kodus ei tehtud. Nüüd natuke tegin omapoolseid lisandusi ja proovisin selle koogi uuesti ära.

1-2 sl suhkrut
3,75 dl jahu
1,5 dl piima
15 g pärmi
1 sl võid
kardemoni
soola

peotäis (30-40 g) kooritud ja röstitud mandleid

300-400 g rabarbereid
1 sl (nisuidu) õli

peale biskviit:
2 muna
2 sl suhkrut
2 sl jahu
1 tl vaniljesuhkrut

Vedelda pärm suhkruga, lisa soe piimning kardemon, kalla hulka jahu ja sool ja sõtku segamini. Lisa või ja sõtku kuna täinas hakkab kausi küljest lahti lööma. Koori ja haki rabarberid. Puista peale 3 sl suhkrut ja lase seista kuni mahl on välja tulnud. Nõruta rabarberid sõelal. Haki mandlid. Kui tainas on kahekordseks kerkinud, rulli see ristküliku kujuliseks. Määri pealt õliga ja puista peale mandlid. Lase põhjal umbes 15 min soojas kohas kerkida, tõsta peale rabarberid ja pane 180 kraadisesse ahju umbes 10-12 min. Kui põhi on ahjus, valmista biskviit-vahusta munad suhkruga , sõelu sisse jahu ja sega ettevaatlikult alt ülesse tõstes. Võta põhi ahjust, kalla peale biskviit ja küpseta umbes 7-8 min kuni kook on pealt kuldne. Jahtunud koogile puista peale tuhksuhkrut. Kõrvale kindlasti klaas külma piima.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails