laupäev, 18. aprill 2009

Rukkipurune kohupiimakook

Rukkijahust saab väga edukalt magusaid küpsetisi teha. Seda tõestas ka seekordne katsetus. Ja mustsõstardega sobis see kook iseäranis hästi.

Purusegu:

  • 6 dl rukkijahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 150 g võid
  • 2 sl kakaod

Täidis :

  • 125 g hapukoort
  • 750 g kohupiima
  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • vaniljesuhkrut
  • 300 g mustsõstraid

Puru jaoks mudi sõrmede vahel jahu, või, suhkur ja kakao ühtlaseks. Täidise ained (v.a marjad) mikserda omavahel segamini. Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 2/3 kogust puru, kalla peale kohupiimasegu, selle peale omakorda jaota peale marjad. Kõige peale puista ülejäänud purusegu. Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit. Enne lahtilõikamist lase jahtuda.

PRINDI RETSEPT

3 kommentaari:

Frieda ütles ...

See näeb küll äärmiselt isuäratav välja.

Anonüümne ütles ...

Minu viimase aja kindel lemmik! Juba ei-tea-mitu korda tehtud ja kindlasti tuleb veel:) Tänud!

Anonüümne ütles ...

Tegin seda suvel plaaditäite viisi! Mustsõstraid lisasin iga kord aina rohkem ning tundus, et mida rohkem neid on seda parem!
Igaljuhul on see kook minu (ja mu sõprade) kindel lemmik!
Suur aitäh retsepti eest :)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails