kolmapäev, 22. aprill 2009

Porgandi - pähklikook

Porgandikoogid on küpsetistest ühed minu lemmikud. Proovisin seekord jahvatatud metsapähklitega varianti. Meeldis.
  • 300 g porgandeid
  • 150 g sarapuupähkleid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 1 dl speltajahu (või täistera nisujahu)
  • 1 sidrun
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga elastseks vahuks. Riivi porganid peene riiviga. Riivi hulka ka sidrunikoor ja pressi välja poole sidruni mahl. Pähklid jahvata peeneks ja sega speltajahu ning küpsetuspulbriga Lisa kuivained ja riivitud porgand vaheldumisi munavahu hulka. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud lahtikäivasse 26 cm diameetriga vormi. Küpseta kooki 180 kraadi juures ahju allosas umbes 40 min, kuni kook on pealt kuldpruun. Enne söömist lase jahtuda.

PRINDI RETSEPT

1 kommentaar:

Eestinaine ütles ...

Väga hea kook tuli, mõnusa tekstuuri ja pähklimaitsega! Talle sobiks katteks mingi kreem või süüa koos veidikese paksu hapukoorega.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails