esmaspäev, 20. aprill 2009

Kikerhernepasteet

Lihtne ja maitsev leivamääre taimetoitlastele. Hummuses vist on üks kindel koostisosa tahini (seesamipasta), kuna minul seda polnud, panin seesamiõli. Hea sai ikka.
  • 125 g kuivatatud kikerherneid
  • vett
  • 1 sl seesamiõli
  • 2 sl külmpressi oliiviõli
  • 1-2 tl jahvatatut vürtsköömneid
  • soola
  • musta pipart
  • sidruni mahla

Leota kikerherneid üle öö. Kalla peale uus vesi ja keeda pehmeks. Kurna ja jahuta. Lisa umbes poole sidruni mahl, õli ja maitseained ja pisut vett, ning püreesta saumiksriga ühtlaseks. Määri saia või leiva peale või kasuta vedelama variandi puhul dipikastmena.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails