neljapäev, 22. juuli 2010

Kohvimaitseline toorjuustukook

Farmi jaoks tehtud toorjuustukook. Sõime seda Joonase sünnipäeval:)

Põhi:
150 g digestive- või kaeraküpsiseid
50 g võid

Täidis:
500 g toorjuustu
3 suurt toasooja muna
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 sl jahu
2 sl lahustuva kohvi pulbrit + 2 sl piima (või kohvilikööri)
1.5 dl 35% koort

Peale:
2 dl 35% rõõska koort
1,5 sl suhkrut
Kaunistuseks röstitud mandlilaaste


Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Vooderda 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga (või aitab paberil vormi küljes püsida). Suru küpsisepuru vormi põhja.
Sega toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu. Sega kohvipulber 2 sl kuuma veega ja sega toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor. Sega täidis ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale. Küpseta 160-kraadises ahju keskosas umbes 55 minutit. Lase valmis koogil jahtuda ning hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis. Enne serveerimist kaunista kook magusa vahukoore ja röstitud mandlilaastudega.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails