laupäev, 20. september 2008

Kapsapirukas juustuga


See on üks minu lemmikuid kapsapirukaid. Soolaga ei maksa kapsaste maitsestamisel väga hoogu minna, sest ka juustu on siin üsna palju. Mingi osa täisterajahuga meeldiks see pirukas ilmselt mulle veelgi enam...

Põhi:
5 dl nisujahu
o,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
200 g ricottat

Täidis:
2 sibulat
1kg kapsast
2 sl õli
soola
musta pipart
3 muna
250 g hapukoort
200 g juustu

Põhja jaoks sega kuivained omavahel. Lisa pehme või ja ricotta ning sõtku ühtlaseks. Vormi pall ja pane külmkappi umbes 30 min.
Täidise jaoks haki sibul, tükelda kapsas. Kalla potti õli, lisa sibul ja kapsas ja hauta kuni kapsas on pehme, maitsesta soola ja pipraga. Jahuta.
Rulli tainas õhukeseks, tõsta ahjuplaadile, toksi kahvliga augud sisse ja tõsta peale kapsatäidis. Riputa peale riivjuust. Muna ja hapukoor klopi segamini ja kalla peale. Küpseta 200 kraadi juures 30-35 min.

1 kommentaar:

MK ütles ...

Väike tähe närimine - rulli tainas (sul oli täidis) õhukeseks ja tõsta peale kapsatäidis ;) Peaks ise ka proovima kapsapirukat teha! Tundub maitsev :)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails