esmaspäev, 9. märts 2009

Virsikukook kakaopõhjal

Vahelduseks võib kohupiimakoogile ka kakopõhja teha.

  • põhi:
  • 1 dl maisijahu
  • 1,5 dl täistera nisujahu
  • 80 g võid
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl kakaod
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna
  • täidis:
  • 250 g kohupiima
  • 100 g hapukoort
  • 2 muna
  • 3 sl suhkrut
  • vaniljesuhkrut
  • 6 konservvirsiku poolikut

Sega kuivained ja lisa hakitud või. Mudi ühtlaseks puruks. Lisa muna ja sõtku kiirelt valmis tainas. Pane külma.

Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor ja muna ühtlaseks. Tükelda konservvisrikud väikesteks kuubikuteks.
Rulli tainas õhemaks ja kuna see on suhteliselt mure, tõsta laia noa või labidaga määritud pirukavormi (24 cm) . Suru tainas ühtlaselt külgedele ja põhjale. Toksi kahvliga augud sisse ja küpseta 200 kraadi juures 10 min. Tõsta peale virsikutükid ja kohupiimasegu ja küpseta veel umbes 30 min.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails