teisipäev, 15. juuli 2008

Vitamiinisalat.

Kuidagi peab toorsalateid nimetama. Porgandi-kapsa-paprika-kurgi nimetus jääb natuke lohisevaks. Abiks on kaubandusvõrk, kus umbes sellist salatit müüakse siis "vitamiinisalati" nime all. Palju neid vitamiine seal päev otsa seisnud salati sees on, ei tea. Värskeid salateid tuleb süüa kohe, nii palju ma justkui vitamiinindusest mäletan.

Vaja läheb:
värsket kapsast
porgandit
punast paprikat
kurki

Õlikaste:
õli
miskit äädikat (mitte 30 %)
soola
suhkrut
pipart

Mina kasutasin kapsa lõikamisel oma köögikombani viilutajat. Mõnusaid peeneid ribasid saab kapsast ka juustunoaga, eelnevalt siis peaks kapsa pooleks lõikama. Viilutatud kapsale lisan pisut soola ja siis pigistan seda pisut käte vahel, et mahlad välja tuleks. Kevadise värske kapsa puhul seda väga agaralt teha ei soovita. Porgandi riivisin, kurgi ja parika viilutasin. Peale õlikaste ja tulemus on päris hea.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails