Põhi:
2 dl nisujahu
1 dl täisterajahu
100 g võid
2 spl vett
soola
Täidiseks:
1 l noori nõgeselehti
vett keetmiseks
2 muna
2 dl 10% koort
1 dl riivitud juustu
hakitud peterselli
soola
musta pipart
Sega jahud kausis kokku, näpi juurde või. Lisa sõtkudes külm vesi. Tee taignast pall ja lase sel umbes pool tundi külmkapis seista. Kupata nõgesed, kurna ja haki peenemaks. Kata lahtirullitud taignaga koogivormi põhi ja servad, küpseta 180 kraadi juuresl umbes kümme minutit. Sega teises kausis munad, koor, riivitud juust, hakitud nõgesed ja maitseained. Kalla täidis poolküpsele põhjale ja küpseta veel 25 minutit, kuni pirukas on küps.
5 kommentaari:
Tere Elina!
Palun kommentaari ka selle kohta milline pirukas maitselt tuleb ja kas tõesti on noori nõgeseid juba looduses saada?
Oi, see on põnev pirukas. Ja mind huvitab ka see nõgeseteema - kas tõesti juba? (Aknast paistab lumine Tallinn:)
ei usu, et leidub juba.aga enam palju aega ei lähe. mul endal on muidu sügavkülmas nõgesed olemas. selle konkreetse piruka pildi peal tegin eelmine aasta. maitse on päris hea, minu pirtsakas mees igatahes sõi seda. kuna nõgeses on märkimisväärne kogus rauda, siis on see ka väga kasulik. korjamisel kindlasti paksud kummikindad kätte!
Hea idee nõgeseid sügavkülmutada. Kas korjad need tavaliselt varakevadel?
Toiduks soovitatakse jah kevadel korjata(enne õitsemist). Kui tahad ravimtee jaoks kuivatada, siis õitsemise ajal.
Postita kommentaar