laupäev, 23. veebruar 2008

lillkapsa-makra pirukas

põhi:
100 g võid
1,5 dl nisuhahu
0,5dl täisterajahu
2 tl külma vett

täidis:
4 muna
2 dl piima
0,5 porrut
200g makrat
lillkapsast
soola
pipart
õli

Haki jahu ja või, lisa vesi ja sõtku tainas ühtlaseks. Pane pooleks tunniks külma. Seejärel rulli lahti ja vooderda sellega 24 cm pirukavorm. Toesta ääred hõbepaberiga.

Täidise jaoks hauta õlis porru ja väiksemaks lõigatud lillkapsa õisikud. Lisa vajadusel natuke vett.
Maitsesta soola ja pipraga. Klopi munad ja piim.

Eelküpseta põhja 10 minuti, seejärel tõsta peale täidis ja vala peale munapiima segu. Küpseta 200 kraadises ahjus veel umbes 20-25 min.

1 kommentaar:

Gea ütles ...

Super pirukas! Soovitan, väga hea tuli.
Laisa kokkajana argipäevaõhtul kasutasin küll poe valmis soolast muretaigent, kuid siiski oli täidis väga hea. Lisatud lemmikutesse :) Tänan!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails