neljapäev, 29. mai 2008

Rabarberi-mooni kook

Nagu mõni ehk mäletab, sai tehtud moonisaiakesi, mille täidiseks oli brändi, martsipani ja mooniseemnete segu. Kuna saiakestest jäi seda üle, realiseerisin selle ühes koogis, mille retsepti nägin Terevisioonis.

175 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
1,5 dl kartulitärklist
2 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
soola

400 g rabarberit
1 dl Anni Arro moonirulllide täidist

Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ­üks­haaval ja pidevalt vahustades munad. Sega hulka omavahel segatud kar­tulijahu, jahu ja küpse­­tus­pulber ning sega ühtlaseks. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Pudista peale moonisegu. Aseta peale peenikesed rabarberivarred või lõika paksemad pikuti pooleks ja kata nendega tainas. Küpseta 200 kraadises ahjus 25 minutit.

2 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Ja kuidas maitses?

Elina ütles ...

mis seal ikka väga hullu saab juhtuda, kui kaks head asja kokku panna. tegelikult ma imestan, et mooniseemneid nii (üli)vähe ntx õuna- või rabarberikookides kasutatakse, minu meelest sobisid need sinna väga hästi. no ja marsitpan ja brändi ei tulnud ka maitsele kahjuks.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails