laupäev, 3. mai 2008

Nõgesesupp

naati ja nõgeseid (pestult, hakitult ja pisut kokku surutult umbes 1 klaasitäis)
750 ml puljongit
50 ml tumedat riisi
4 vutimuna
1 sibul
1 porgand
1 sl võid

Keeda vutimune umbes minut, koori. Sibul haki , porgand tükelda ning hauta neid võis mõned minutid. Riis keeda puljongis poolpehmeks, lisa porgand ja sibul ja keeda kuni kõik on peaaegu valmis, viimasena lisa umbrohud ja lase veel korraks keema. Serveeri vutimunaga.

4 kommentaari:

Pille ütles ...

Mul tekkis nüüd kange tahtmine ka nüüd ja kohe nõgesesuppi teha. Kuna plaanis salati jaoks veidi karulauku korjata, siis haaran sealtsamast mõned naadid-nõgesed ka kaasa..
Vutimunade kasutamine on ka vahva idee - oluliselt ilusam.

Hannes ütles ...

naine tegi kaa... superhea tuli (vat kus umbrohtudest võib teinekord kasu olla!)

Anonüümne ütles ...

Kas 19. juunil saab veel seda suppi keeta, selles mõttes, et kas naadid-nõgesed kõlbavad veel süüa?

Elina ütles ...

Maalehest selline info:

"Nõgeselehti kogutakse maist juulini ainult ilusa päikesepaistelise ilmaga. Muidu on neid raske kuivatada ja nad võivad koguni hallitama hakata.

Naat. Kõige paremad on söögiks veel avanemata lehed, mis väliselt meenutavad linnujalga."

Nii et kui mõnest niidetud kohast uuesti tärganud naati saab, siis vast miks mitte.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails