kolmapäev, 7. mai 2008

Nõgeselasanje

Tuli pähe plaan teha nõgestega lasanjet. Seda enam, et lasnjeplaadid ootasid juba mõnda aega nukralt kapis oma aega . Kuna ise väga sageli lasnjet ei söö, siis lappasin mitmeid retsepte ja vaatasin, mis pasta ja kastme vahekorrad peaksid olema. Mõnel pool pakutud 250 g pastat/1 liiter kastet minu kahe keeksivormi sisse tehtava lasanje puhul küll ei töötanud. Minul kulus ainult 8 lasanjeplaati ja algsele 10 dl jahukastmele(mis minu meelest sai pisut paks) lisasin omal algatusel veel pisut piima juurde. Aga kes tahab toekamat, eks see uhab neid plaate sinna rohkem sisse. Eriliti mõnusad olid lasanje sees kõrvitsaseemned. Kaalusin algul kreeka pähklite kasutamist, aga kõrvitsaseemned lõid massiga (riiulil on neid suur purgitäis), nii et panustasin nendele ja hästi tegin. Retsept sai umbes selline:

8 lasanjeplaati
11 dl piima
1 sl võid
5 sl jahu
2,5 dl keeva veega üle kallatud nõgeseid
8 päiksekuivatatud tomatit
2 dl kõrvitsaseemneid
soola pipart, muskaati
100 g hollandi juustu
50 g cheddari juustu
(peale riivimiseks 50 g hollandi juustu)

Sulata potis või ja lisa jahu. Kuumuta mõni minut ja nirista peene joana ja pidevalt segades kuum piim. Keeda väiksel tulel pidevalt segades 5 min. Võa pott tulelt, lisa riivjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola, musta pipra ja muskaadiga. Värsked nõgesed kalla korra keeva veega üle(alles jääks umbes 2,5 dl nõgeseid). Haki need kääride või noaga peenemaks. Kalla kolmandik kastmest nõgestele ja sega läbi. Haki tomatid.Tõsta vormi juustukastet, kata lasanjeplaatidega, siis nõgesekastet, puista peale seemneid, siis lasanjeplaat , juustukaste tomatitega jne. Kõige peal on juustukaste. Kes tahab juustusemat, riivib veel juustu peale. Küpseb 200 kraadises ahjus umbes 45 min. Lase enne serveerimist pisut seista.

4 kommentaari:

Pille ütles ...

Väga põnev!!

Eva P. ütles ...

Põnev jah taas kord, mulle kuidagi väga hästi istuvad Sinu retseptid. Kas seda oskad soovitada kuidas lasanje plaate ise teha? Endal loogika ütleb, et pastatainas õhukseks rullida ja ongi valmis.

Elina ütles ...

nii ma olen varem teinud jah. peamiselt olengi lasanjet värskest tainast teinud. pasta tainas on üsna elastne, nii, et rullimist jagub.
olen enne vormi panemist kergelt keevast veest läbi lasknud, aga see pole vist kohustuslik.

Elina ütles ...

Tore kuulda. Toidtares kunagi osalesin selle retseptiga mingil võistlusel ja siis kellelegi see seal üldse kohe ei maitsenud.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails