teisipäev, 20. mai 2008
Marineeritud räimed
Marineeritud räimed (või ükskõik, mis kala liik tegelikult) on toit, millele minul on väga raske vastu seista. Nüüd tegin seda väga lihtsal viisil, ei mingit paneerimist, praadimist... Lao kalad vormi, ahju ja valmis. Ja vist ka selle võrra tervislikum. Vaja läheb:
1 kg räimi
1 sibul
1 väike porgand
2 küüslauguküünt
1,25 dl (viinamarja) äädikat (5%)
2,25 dl vett
1 sl oliiviõli
1 sl mett
1,5 tl soola
5 tera musta pipart
5 tera vürtsi
5 kadakamarja
paar loorberilehte
Puhasta kalad, pese ning nõruta. Lõika sibul rõngasteks, porgand ja küüslauk õhukesteks viiludeks. Lao kiht räimi ahjunõusse, seejärel pane kiht aedvilju, siis jälle kalad, kõige peale sibul-porgand. Sega kõik marinaadiained omavahel kokku, lase keema tõusta ja kalla peale. Pane vorm ahju ja küpseta 175° juures 30 minutit, tõsta välja ja lase täielikult jahtuda.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
4 kommentaari:
Ma pole suur marineeritud räime fänn, aga see foto on ääääääretult õnnestunud. Ma vist isegi prooviks räime :)
(PS Jaga räimeteemas seda rooga ja fotot ka, eks:)
Jälle nii lahe pilt :)
eh, eh, Eva, sa ikka oma viimast aurusaiade pilti oled vaadanud? Seekordne minu otsene insipartsiooni allikas...
Elina, tegin ka nüüd räimeid sel moel. Marinaadi tegin ikka "oma tavalise", aga tõesti on oluliselt mugavam ja lihtsam teha.
Aitäh Sulle!
Postita kommentaar