Lugedes teiste blogisid, leidsin Evelini lehelt põneva kevadise katsetuse kuusekasvuvõi näol.
Ei usu, et Eestis leidub inimest, kes poleks kordagi oma elu jooksul noori kuusevõrseid söönud. Nüüd on seda võimalus "tsiviliseeritult" söögilaua taga teha.
Mina tahtsin seda määret tegema hakates lõpuks ometi lahti saada pisikesest sinihallitusjuustukillust oma külmkapist ja uhasin selle ka sisse. Võiks arvata, et sinihallitusjuust on intensiivse maitsega, aga lõpuks jäid ikkagi domineerima kuuseokkad. Mina sõin seda musta leivaga ja panin kurki peale.
1 sl kuusekasvusid
4 sl kodujuustu
25 g sinihallitusjuustu
2 sl keefiri või hapukoort
0,5-1 tl suhkrut
(5 peeneks uhmerdatud kadakamarja)
Pane kõik ained köögikombaini või püreesta saumikseriga.
4 kommentaari:
Kusjuures mina ei olnud varem söönud kuusekasvusid :) Aga nüüd korjasid ja tegin samuti kuusekasvuvõid, väga mõnus oli!
Mina ei olnud ka enne selle nädala esmaspäeva ühtegi kuusekasvu ära söönud! Kuusekasvuvõid ei ole proovinud, aga kuusekasv maitses ise selline oblika moodi hapukas.
appi ja mina mõtlesin, et ma olin omalajal paadunud linnalaps...
oi see kõlab hästi, sinihallitusjuust on väga huvitav lisandus:)
kusjuures, ühe ingliskeelse kommentaari olen ka sellise saanud, et 'poleks arvanud, et neid süüa võib':D Et pole te nii linnalapsed midagi...
Ma kirjutan millalgi oma kuusekasvupestost ka veel:)
Postita kommentaar