teisipäev, 13. mai 2008

Hamburger

Mis muudab ühe vihmase ja halli maikuupäeva ilusaks - üks tõsiselt suur ja matsakas kodune hamburger muidugi.Tihti seda ei juhtu, aga aastas paar korda võtame burksiteo kodus ikka ette küll. Tuleb tunnistada, et siiani pole ma suutnud saavutada seda taset, mis oli 90ndate algul tartu kaubamaja kõrval asuvas burgeriputkas (imeline kapsasalat, täiuslik kotlet, see esimene kauaoodatud suutäis ja rõõm, kui kotlet ikka kohe esimese ampsuga peale hakkas). Aga eks mõned asjad peavadki jääma kättesaamatuks...

Vaja läheb:
250 g seguhakkliha
1 keedetud porgand
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 muna
1sl jahu
4 kuivatatud tomatit
soola
jahvatatud musta pipart

Riivi porgand, haki sibul, tomatid ja küüslauk. Sega hakkliha hulka muna, jahu ja hakitud köögiviljad.Maitsesta. Vormi õliga määritud küpsetuspaberil 4-5 kotletti ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 min.

Saiade jaoks:
2,5 nisujahu
1 dl kaerajahu
1 sl õli
1 tl suhkrut
15 g pärmi
1,5 vett
kõrvitsaseemneid

Lahusa pärm soojas vees, lisa sool ja suhur, jahu ja õli. Sõtku tainast, kuni see hakkab kausi küljest lahti lööma ja lase jahuga ülepuistatult soojas kohas rätiku all kahekordseks kerkida. Veereta peos 4 ümmargust kukilt ja jäta küpsetuspaberi ja rätiku alla veel 15-20 min kerkima.
Määri munaga, puista peale seemned ja küpseta 200 kraadises(180 kraadises pöördõhuga) ahjus 20 min.

Kaste:
1,5 dl hapukoort (kellele maitseb, võib ka majoneesi panna)
1.5 dl väikesteks kuubikuteks hakitud hapukurki
soola
suhkrut

Veel vahele:
1 suur tomat
1 punane sibul
värsket kurki
salatilehti
ketšupit
juustu
Lõika kukkel kaheks või kolmeks ja uha head paremat sinna vahele.
Lihtne ju!

2 kommentaari:

reet ütles ...

Nii hea vist, kuidas sa kyll jõuad aina vaaritada?

Merit ütles ...

sellise burksi kohta on raske junk food öelda:)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails