teisipäev, 15. aprill 2008

Pitsastritsel


25 g pärmi
2,5 dl piima
1 tl suhkrut
1 tl soola
7 dl jahu
3 sl kuvatatud tomatite õli

täidis:
2 sl kuivatatud tomatite õli
100g sinki
1 dl riivitud juustu
1 sibul
pool paprikat
2 tl pitsamaitseainet
1dl tomatimahla
soola
pipart

määrimiseks:
1 vutimuna
pisut vett

Vedelda pärm suhkruga, lisa käesoe piim ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisaõli. Sõtku. Lase rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.
Täidise jaoks haki sibul, paprika ja sink ning prae paar minutit õlis, lisa tomatimahl ja maitseained ja hauta kuni mahl on aurustunud. Lase jahtuda. Rulli tainas nelinurkseks, laota peale täidis puista riivjuustuga üle ja keera rulli. lõika rull pooleks ja tõsta pooled küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lõika kääridega sälgud sisse (mitte lõpuni) ja tõsta üks tainariba paremale, teine vasakule. Tee nii terve rulliga. Lase rätiku all kerkida umbes 20 min.
Küpseta stritsleid 200 kraadises ahjus ca. 10 minutit, siis pintselda üle veega lahti klopitud munaga ja küpseta veel umbes 10 min kuni saiad on kuldsed.

1 kommentaar:

Eestinaine ütles ...

Kui Sul' külla tulen, siis vähemaga ei lepi kui see stritsel!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails