kolmapäev, 9. aprill 2008
Peedi püreesupp
Meie väike aialapp pakub juba kuua ega vähemalt värsket tüümiani, mille eriti agar kasutaja ma igapäevaselt ei ole. Kitsemaitseline määrdejuust (kitsepiima sisaldus polnud selles just ülekaalukas, aga sellest maitse jaoks täiesti piisas) seisis samuti kapis üsna puutumatult . Mõtlesin olemasoleva kraamiga midagi kasulikku ette võtta, seda enam, et peet oli eilse seisuga poes ka kõige odavam köögivili ja telerist nähtud peedi püreesupp mõlkus mul juba mõnda aega meeles.
1 porgand
2 peeti
1 sibul
1 sl õli
700 ml köögiviljapuljongit
1 sl veiniäädikat
värsket tüümiani
2-3 sl kitsepiimaga määrdejuustu
Lõika sibul ja porgand tükkideks ja kuumuta õli sees mõned minutit. Lisa puljong ja tükeldatud peet ja lase vaikselt kaane all podiseda kuni peet on pehme. Lisa värsket tüümiani, äädikas ja määrdejuust ning püreesta saumikseriga ühtlaseks.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
2 kommentaari:
eelmine bot-kommenteerija pani lingi viirusele. olge ettevaatlik.
aga muidu maitsev supp oli see küll.
Postita kommentaar