neljapäev, 17. aprill 2008

Vaarakud

Vene köögi saavutustega jätkan. Eile tegin elus esmakordselt sotšnikuid ehk eesti keeli vaarakuid. Väga lihtne teha. Sellest kogusest sain mina ühe plaaditäie.

50g pehmet võid
3,5 dl jahu
0,5 tl soodat
0,75 dl suhkrut
1 muna
3 sl hapukoort
soola

täidis:
150 g teralist kohupiima
2 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sl hapukoort
1 sl jahu

Sega suhkur, hapukoor, muna ja sool. Lisa pehme või ning seejärel soodaga segatud jahu. Sega kiiresti ühtlaseks. Pane külmkappi tahenema.
Täidise valmistamiseks sega kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur, hapukoor ja jahu. Rulli tainas jahusel laual laiali ja vormi 10 cm (mina tegin pisut väiksemad) läbimõõduga kettad. Aseta lusikatäis täidist ühele poolele ning tõsta teine pool peale. Suru kahvliga tihedalt kinni ja pintselda üle lahtiklopitud munaga. Küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.

4 kommentaari:

Pille ütles ...

See retsept on väga sarnane retseptile, mille sain oma Edinburghi sõbranna Galina käest. Ta tegi imehäid sotšnikuid (juba lapsepõlvest ühed mu suured lemmikud)..
Ma võtan vist nädalavahetusel plaani :)

Elina ütles ...

See ongi sama retsept vist. Leidisn selle kõigepealt toidutare foormist, pärast vaatasin, nami-namis ka samasugune.
Jahu panin natuke rohkem, vbl oli muna liiga suur või hapukoort ei pannud päris täpselt, tainas jäi 3 dl jahuga natuke liiga pehme. värskes "oma maitses" oli ka mingi retsept, aga see polnud kahjuks hapukooretainaga.

Eva P. ütles ...

Parasjagu oli nii, et kõik komponendid olid kohe võtta (sealhulgas pehme või!), mõeldud-tehtud! Minul sama kommentaar, et jahu jäi väheseks.

Vaarakud on tore eestikeelne nimi - kus kohast see pärineb?

Sotshnikuid olen varasemalt ka teinud - just nimelt selle Pille retsepti järgi, mis oli muuseas minu esimene kokkupuude üldse nami-namiga.

Getlin ütles ...

Mõeldud-tehtud...ehk siis nüüd lõpuks sain ka Elina sinu retseptidest esimesega käe valgeks.
Küpsetamisel küll hüppas mõnest vaarakust kohupiim välja (arv.rullisin taigna liig õhukeseks ja kohupiima panin ka natsa rohkem ;)aga maitse oli supernämma!!!Mees ka kiitis;) Kindlasti teen neid varsti jälle!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails