reede, 18. aprill 2008

Kaneeli-rosina saiakesed

250ml sooja piima
25 g presspärmi
7 dl jahu
2 sl õli
2 sl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl jahvatatud kardemoni

vahele:
50 g sulatatud võid
2-3 tl kaneeli
rosinaid
3 sl suhkrut

määrimiseks 1 muna ja 1 sl piima
kaunistuseks pärlsuhkrut

Vedelda pärm suhkruga ja sega käesooja piima sisse. Lisa sool ja kardemon. Kalla hulka jahu, vaniljesuhkur ja õli. Vaata pakilt jahu valgusisaldust. Hea, kui see oleks võimalikult suur(üle 12%), siis tainas kerkib paremini. Sõtku käsitsi või sega miksriga (tainakonksuga) , kuni tainas muutub sitkeks, pealt siledaks ja hakkab kausi külest lahti lööma. Vormi jahuste või õliste kätega tainast pall, raputa jahu peale ja lase soojas kohas rätiku all kahekordseks kerkida.
Rulli tainas jahusel alusel ristkülikuks, määri võiga, puista peale suhkru-kaneeli segu, rosinad ja keera rulli. Lõika sakilise noaga (nö. sae) või terava noaga kettad ja pane küpsetuspaberi peale parajate vahedega rätiku alla 15-20 min kerkima. Pane saiadele peale veel küpsetuspaber, siis pole ohtu, et rätik külge jääks.
Kuumuta Ahi 180 kraadini. Pintselda saiad piima-muna seguga, puista üle pärlsuhkruga ja küpseta (umbes 12-15 min) kuni saiad on ilusad kuldsed. Sellest kogusest saab 2 plaaditäit.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails