esmaspäev, 28. aprill 2008

Rabarberi-martsipani kook

Selle aasta esimene rabarberikook (oma peenramaa rabarberitest) on valminud. Esimest korda proovisin sellist retsepti ja tulemus oli päris hea.

2 muna
1, 25 dl demerara suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl täistera nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
100 g 10 % hapukoort
50 g sulatatud võid
50 g martsipani
200 g rabarberit

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kuivained ja sõelu vaheldumisi hapukoore ja sulavõiga munavahu hulka. Viimaks lisa rabarberitükid. Määri koogivorm võiga, puista üle jahuga ja kalla pool tainast vormi, tõsta peale tükeldatud martsipan ja seejärel teine pool tainast. Küpseta 200 kraadi juures 30 min.

1 kommentaar:

Joonas ütles ...

suu-repärane! rabarberi-sarja klassik! soovitan soojalt (ja käib ka külmalt)!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails