250ml sooja piima
25 g pärmi
7 dl jahu
2 sl kreekapähkliõli
2 sl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl vaniljesuhkrut
vahele:
50 g sulatatud võid
3 sl mooniseemneid
3 sl suhkrut
määrimiseks 1 muna ja 1 sl piima
Vedelda pärm suhkruga ja sega käesooja piima sisse. Lisa sool. Kalla hulka jahu, vaniljesuhkur ja õli. Vaata pakilt jahu valgusisaldust. Hea, kui see oleks võimalikult suur(üle 12%), siis tainas kerkib paremini. Sõtku käsitsi või sega miksriga (tainakonksuga) nagu mina enamasti teen, kuni tainas muutub sitkeks, pealt siledaks ja hakkab kausi külest lahti lööma. Vormi jahuste või õliste kätega tainast pall, raputa jahu peale ja lase soojas kohas rätiku all kahekordseks kerkida.
Rulli tainas ristkülikuks, määri võiga, puista peale suhkur jas mooniseemned ja keera rulli. Lõika sakilise noaga (nö. sae) või terava noaga kettad ja pane küpsetuspaberi peale parajate vahedega rätiku alla 15-20 min kerkima. Panen saiadele peale veel küpsetuspaberi, siis pole ohtu, et rätik külge jääks.
Kuumuta Ahi 180 kraadini. Pintselda saiad piima-muna seguga ja küpseta (umbes 12-15 min) kuni saiad on ilusad kuldsed. Sellest kogusest sain 2 plaaditäit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar