neljapäev, 19. juuni 2008
Kohupiima - kirsikook
Seda kooki olen teinud nii rabarberi, õunte kui vaarikatega. Hea lihtne teha. Kui kogused topelt võtta, saab suure plaaditäie.
Põhi:
110 g võid
4 sl suhkrut
2,5 dl jahu
1/4 tl soodat
1/4 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1, 25 dl kookoshelbeid
Täidis:
500 g paksemat kohupiimapastat (mul oli Pajumäe mahe kohupiim)
200 g hapukoort
2 muna
2o0 g külmutatud kirsse
1 tl vaniljeesktrakti
1,2 dl suhkrut
Segu kuivained omavahel ja näpi juurde või. Sega purutaoliseks tainaks. Täidise komponendid sega omavahel. Kuumuta ahi 200 kraadini. Puista vormi põhja 2/3 purust, tõsta peale kohupiimamass, sellele kirsid ja kõige peale ülejäänud purusegu. Küpseta umbes 35 min.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
5 kommentaari:
Väga maitsev kook! Olen juba päris mitu teinud, kõigile meeldib. Koogis kasutan värskeid kirsse. Ja tõesti, hea lihtne teha!
Olen seda kooki juba paar korda teinud ning saanud kiita nii, et kõrvad kohe liiguvad... Meeletult hea kook!
Olen proovinud teha erinevaid kooke, aga see on ikka jätkuvalt kõigi aegade lemmik nii minule kui neile kellele valmistanud olen. Suvel tegin värskelt metsast korjatud mustikatega... Lihtsalt võrratu!!! Samuti olen teinud rabarberi ning kompoti aprikoosiga, väga hea. Selle retseptiga saab palju kiidusõnu :)
Mina väga tänan!
Aitäh maitsva koogi eest! :)
Kohupiima oli mul küll 100g vähem ja kirsidki tulid kompotipurgi seest, aga tulemus oli mahlane ja ülimaitsev.
Mu teine pool, kes kooke ei armasta, sõi seda küpsetist 2 tk ära...
No peab siis ikka ülihea kook olema, eks ole. :D
Tervitab
Dee
Aitäh! Suurepärane kook tuli, kuigi 1,5 dl jahust asendasin tatrajahuga.
Postita kommentaar