reede, 6. juuni 2008

Vahemere-hõnguline pirukas

Mina tegin selle piruka tegelikult umbes 75 g võiga ja vee kogust ei oska täpselt öelda, sest klassikalist supilusikat sel hetkel käepärast polnud. Aga põhiline, et külma(!) vedelikku lisada nii plaju kui vaja, ja nii vähe kui võimalik, siis ei tule tainas nätske. Kasutan jälle valmis vahemere ürdisegu. Kellel seda pole, võib vast lihtsalt basillikut ja oreganot kasutada.

2 dl nisujahu
1 dl speltajahu
1 vutimuna
2 sl külma vett
100 g võid
soola

2 suuremat tomatit
1 dl viilutatud porrot
200 g tuunikala konservi omas mahlas (tükkidena)
2 muna
1 dl 10 % koort
1 dl piima
soola
mustapipart
2 tl a la Meira vahemere ürdisegu
(petersell, basiilik, aed-haraputk, estragon, tüümian, oregano, münt)
12 oliivi
0,5 dl riivjuustu

Taina jaoks haki jahu võiga läbi, lisa külmas vees lahti klopitud vutimuna, sool ja sõtku kiirelt kokku ühtlane tainas. Suru see võiga määritud pirukavormi põhja ja servadele ja pane umbes 20 min külmkappi.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Torka põhjale kahvliga augud sisse ja küpseta põhja umbes 10 min.
Klopi muna piima ja koorega, maitsesta soola, pipraga. Tõsta eelküpsetatud põhjale väiksemateks tükkideks murendatud tuunikala, porro, oliivid, riivjuust, kõige peale lõika tomatikettad. Kallla peale munasegu ja puista üle vahemere ürdiseguga.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 min, kuni munasegu on pealt ilus kuldne.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails