Lõpuks jõudisn siis risoto tegemiseni. Nami-nami kooskokkajad teevad ja söövad seda juba mõnda aega, mina sain omadega alles nüüd mäele. Tegin hästi lihtsa risoto. Muidu seda vist pakutakse veel mingi lihalisandiga, aga meie sõime niisama. Oli hea küll. Minu eelarvamus riisitoitude suhtes igatahes pehmenes tunduvalt. Algselt oli retseptis 6 dl puljongit, aga minu meelest oli seda liiga vähe ja kallasin vedelikku juurde, et roog ikka parajalt vedel saaks.
1 tl safraniniidikesi
1 sl sooja vett
1-2 sl võid
1 sl oliivõli
1 sibul
2,5 dl risotoriisi
6,5-7 dl kanapuljongit
1,25 dl valget veini
1 dl riivitud parmesani juustu
soola
musta pipart
Pane safran sooja veega ligunema. Sulata potis või, lisa õli ja väga peeneks hakitud sibul. Kuumuta madalal kuumusel umbes 10 min. Lisa riis, suurenda kuumust ja kuumuta kuni riisiterad praksuma hakkavad. Vähenda kuumust ja lisa pool veinist. Sega kuni vein on imendunud, lisa 1 dl puljongitja lase jälle imenduda, siis lisa jälle veini jne. Kui riis on al dente (valmidusaste, mis hambale veet kerget vastupanu osutab), lisa safranitõmmis ja sega. Võta pott tulelt ja lisa juust. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.
2 kommentaari:
Hästi ilusat värvi see safranirisoto Sul!! Aitäh osalemast (mul läheb risototeoks alles nädalavahetusel!)
Pagana ilus! Tuleb kohe uuesti risottoisu peale.
Postita kommentaar