
1 tl safraniniidikesi
1 sl sooja vett
1-2 sl võid
1 sl oliivõli
1 sibul
2,5 dl risotoriisi
6,5-7 dl kanapuljongit
1,25 dl valget veini
1 dl riivitud parmesani juustu
soola
musta pipart
Pane safran sooja veega ligunema. Sulata potis või, lisa õli ja väga peeneks hakitud sibul. Kuumuta madalal kuumusel umbes 10 min. Lisa riis, suurenda kuumust ja kuumuta kuni riisiterad praksuma hakkavad. Vähenda kuumust ja lisa pool veinist. Sega kuni vein on imendunud, lisa 1 dl puljongitja lase jälle imenduda, siis lisa jälle veini jne. Kui riis on al dente (valmidusaste, mis hambale veet kerget vastupanu osutab), lisa safranitõmmis ja sega. Võta pott tulelt ja lisa juust. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.
2 kommentaari:
Hästi ilusat värvi see safranirisoto Sul!! Aitäh osalemast (mul läheb risototeoks alles nädalavahetusel!)
Pagana ilus! Tuleb kohe uuesti risottoisu peale.
Postita kommentaar