Keedukreem:
5 dl täispiima
2 sl jahu
1 dl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
2 muna
Kook:
2 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl speltajahu
2 dl nisujahu
0,5 tl soodat
100 g hapukoort
75 ml piima
50 ml apelsinisukaadi
Kaunistuseks valget šokolaadi
Kreemi jaoks vahusta munad suhkruga, sõelu sisse jahu ja vaniljesuhkur. Sega. Aja piim keema ja sega sisse munavaht. Kuumuta kuni segu pakseneb, ära keeda. Jahuta.
Koogi jaoks vahusta munad suhkruga, lisa hapukoore-piima segu. Sega kuivained ja hakitud sukaad. Kalla munasegu hulka. Sega õrnalt läbi ja kalla rasvaga määritud vormi. Küpseta 175 kraadi juures 25-30 min. Lõika jahtnud põhi kolmeks, määri kihtide vahele ja peale keedukreemi, lase seista külmkapis üleöö.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar