laupäev, 7. juuni 2008

Petersellipesto

Mulle meeldib selline paksem pesto, mida saab pärast mõnusalt leivale määrida. Kellele meeldib vedelam, paneb vähem juustu(50 g) ja vähem peterselli (50 g).

suur kimp peterselli-umbes 75 g
1 dl külmpressi oliiviõli
50 g mandleid
2 küüslauguküünt
75 g parmesani juustu
sidrunimahla
soola
musta pipart

Pese petersell, kuivata. Riivi juust. Pane kõik komponendid köögikombaini ja töötle ühtlaseks massika. Maitsesta soola, värskelt jahvatatud pipra ja sidrunimahlaga. Meie sõime seda pestot värske, koorega küpsetatud kartuliga ja kõrvale oli kodujuust ja värske salat. Enam suvisemaks minna ei saa.

2 kommentaari:

Evelin ütles ...

uu, kõlab mõnusalt. petersell ja mandlid - a match made in heaven!:)

Elina ütles ...

mulle endale meeldib petersell maitse poolest rohkem kui basiilik. petersell on minu jaoks kuidagi palju universaalsem, igatahes minu lemmikürt on ta kindlasti.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails