Meie kodus leiab üsna tihti kodus tehtud hapupiima, kuna toorpiima teatavasti kuigi hästi ei säili. Ja mõnusast paksust hapupiimast saab jällegi teha mõnusaid pakse pannkooke. Kuumade kookide kõrvale tuleb juua külma piima ja peale tõsta suhkrut, mett, moosi , hapukoort, kõike korraga või mis kellelegi veel pähe tuleb.
Vaja läheb:
3,5 dl kodust hapupiima
1 muna
3 dl jahu
0,3 tl soodat
2 tl suhkrut
soola
praadimiseks õli
Sega jahu soodaga. Klopi hapupiim muna, soola ja suhkruga segamini ja sega sisse jahu.
Küpseta keskmiselt kuumal pannil ( väga kuumal pannil jäävad seest tooreks) väiksed koogid.
4 kommentaari:
kas kodus tehtud hapupiima all mõtled "maapiimast" ise kääritatud jooki või hapnema läinud poepiima?
viimasel ajal läheb poepiim mul mitte hapnema, vaid lihtsalt halvaks. varasemalt sai ka poepiimast hapupiima.. :(
poepiimast olen suutnud normaalset jogurtit teha, aga head hapupiima pole küll saanud. hapendasin jah "maapiima".
Täheldan tagasihoidlikult, et retseptist puuduvad munad :)
aitäh! tagasihoidlik parandus on tehtud!
Postita kommentaar