kolmapäev, 18. juuni 2008

Hapupiimapannkoogid

Meie kodus leiab üsna tihti kodus tehtud hapupiima, kuna toorpiima teatavasti kuigi hästi ei säili. Ja mõnusast paksust hapupiimast saab jällegi teha mõnusaid pakse pannkooke. Kuumade kookide kõrvale tuleb juua külma piima ja peale tõsta suhkrut, mett, moosi , hapukoort, kõike korraga või mis kellelegi veel pähe tuleb.

Vaja läheb:
3,5 dl kodust hapupiima
1 muna
3 dl jahu
0,3 tl soodat
2 tl suhkrut
soola
praadimiseks õli

Sega jahu soodaga. Klopi hapupiim muna, soola ja suhkruga segamini ja sega sisse jahu.
Küpseta keskmiselt kuumal pannil ( väga kuumal pannil jäävad seest tooreks) väiksed koogid.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kas kodus tehtud hapupiima all mõtled "maapiimast" ise kääritatud jooki või hapnema läinud poepiima?

viimasel ajal läheb poepiim mul mitte hapnema, vaid lihtsalt halvaks. varasemalt sai ka poepiimast hapupiima.. :(

Elina ütles ...

poepiimast olen suutnud normaalset jogurtit teha, aga head hapupiima pole küll saanud. hapendasin jah "maapiima".

Thredahlia ütles ...

Täheldan tagasihoidlikult, et retseptist puuduvad munad :)

Elina ütles ...

aitäh! tagasihoidlik parandus on tehtud!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails