pühapäev, 23. märts 2008

Valge šokolaadi-kohupiima tort

Käisime eile sünnipäeval ja külakostiks küpsetasin üht-teist. Tordi jaoks oli vaja:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl rukkipüüli
0,5 dl tärklist
2tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut

150g valget šokolaadi
400 g vanilje kohupiimapastat
200 ml vahukoort
2 tl suhkrut
400 g kohupiimapastat
2 tl želatiini
4 dl purustatud maasikaid-mustsõstraid vähese suhkruga
kaunistuseks kalevi mustikatega valget shokolaadi
musta šhokolaadi
marmelaadi
martsipani
kollast toiduvärvi

Vahusta munad, sõelu sisse kuivained tasakesi alt ülesse tainast segades.
Küpseta 200 kraadi juures 20 min.
Sulata madalal kuumusel šokolaad, vahusta koor suhkruga ja sega hulka toasoojad kohupiimapastad, nirista sisse želatiin ja sulatatud valge šokolaad.
Lõika põhi kolmeks kettaks. Määri iga kihi peale moosi ja kohupiimavahtu. Määri ka küljed vahuga kokku. Küljed kaunista hakitud valge šokolaadiga. Martsipani värvisin toiduvärviga kollaseks ja vormisin sellest väiksed roosid.

4 kommentaari:

qsti ütles ...

Kiidan veel siin ka, imearmas tort! :)

Pille ütles ...

On tõesti ääretult armas tort! Aitäh, et meiega jagasid!

Anonüümne ütles ...

Imearmas tort, kindlasti ka maitsev! Kui suure läbimõõduga vormis see küpsetatud on?

Elina ütles ...

vist oli 24 cm diameetriga vorm

vaata veel

Related Posts with Thumbnails