neljapäev, 13. märts 2008

Rosinaleib

Juba mõnda aega proovin küpsetada erinevaid leibasid ja tuleb tunnistada olen kodus küpsetatud leiva fänn. Seekord tegin rosinaleiba. Ma ei tea, kui õieti ma leiba teena, aga väga maitsev saab tulemus sellele vaatamata.

vaja on: juuretist
pruuni suhkrut või vedelat mett
pärmi
täistera rukkijahu
rukki püüli
päevalilleseemneid
linaseemneid
rosinaid.

Selleks panin eelmsiel õhtul juuretise klaasi sooja vee ja täistera rukkijahu kaussi sooja kohta hapnema. Hommikul võtan osa juuretsit ja panen järgmiseks leivateoks kõrvale. Siis lisan vee(umbes pool tassi)-suhkru-pärmisegu, soola, päevalilleseemneid, linaseemneid ja rosinad. Lisan ka rukkipüüli ja täisterajahu, kuni tainas saab parajalt paks ja enam laiali ei vaju. Siis jätan selle tunniks pooleteiseks sooja kohta kerkima. Taina jaotan silikoonist muffinivormidesse ja lasen veel pisut kerkida. Küpsetan 200 kraadi juures umbes 25 min. Valmis leivad katan käterätiga.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails